Verwarming en sanitair

Centrale verwarming en stromend water zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het draagt in belangrijke mate bij aan een gevoel van comfort en er zijn dan ook nagenoeg geen woningen die niet hierover beschikken. Bij minder goed geïsoleerde woningen kan een centrale verwarming echter een dure aangelegenheid zijn.

Vanuit het oogpunt van energiebesparing is het belangrijk maatregelen te treffen om warmteverliezen te beperken. Ongeacht of er met fossiele brandstoffen of met zonne-energie wordt verwarmd, kan het de kosten op jaarbasis aardig doen stijgen. De meest doeltreffende besparingen zijn te behalen bij het CV systeem. Het isoleren van het complete systeem is een eenvoudige en effectieve maatregel om deze besparingen te realiseren. Dit geldt in het vooral voor leidingen in de kelder of kruipruimte. Kies hiervoor een Aeroflex isolatiemateriaal met goede thermische eigenschappen, een uitstekende warmtegeleidingscoëfficiënt en een hoge waterdampdiffusie weerstand.

Bij afsluiters, flenzen en leidingophangingen ontstaan hoge thermische verliezen als deze niet juist geïsoleerd zijn. Deze onderdelen mogen niet worden vergeten bij de isolatie van het systeem. Toepassing van het Aeroflex materiaal, een geslotencellige elastomeer isolatie, reduceert warmtebruggen en draagt bij tot een optimale werking van een CV-installatie. De investering in geslotencellige isolatie betaalt zich in de regel binnen de kortst mogelijke tijd terug.