Gebouwentechniek

Grootverbruikers op het gebied van energie zijn natuurlijk kantoorgebouwen en utiliteitsgebouwen, zoals ziekenhuizen, scholen, etc. Met verwarming- en koelinstallaties worden deze grote gebouwen namelijk het gehele jaar op de gewenste temperatuur gehouden. Meestal gebeurt dit door een ketel- en koelinstallatie die zijn opgesteld in een centrale technische ruimte met een leidingnetwerk dat is aangesloten op de kantoorruimtes, ziekenhuiskamers of klaslokalen.

Door de lange leidingafstanden tussen de verwarmingsinstallatie of koelinstallatie en de kantoorruimte of klaslokaal lopen cumulatieve energieverliezen hoog op. Door deze leidingen te isoleren, worden grote energiebesparingen gerealiseerd. Bovendien draagt het bij aan het maximaliseren van een optimale regeling van de verwarmingsinstallatie. Aeroflex isolatiemateriaal met goede thermische eigenschappen, een uitstekende warmtegeleidingscoëfficiënt en een hoge waterdampdiffusie weerstand biedt hier een uitstekende oplossing.

Bij afsluiters, flenzen en leidingophangingen ontstaan hoge thermische verliezen als deze niet goed geïsoleerd zijn. Deze onderdelen mogen niet worden vergeten bij de isolatie van het systeem. Aeroflex levert naast een uitstekend isolatiemateriaal ook leidingdragers en bochten en T-stukken om het isoleren van complexe installaties gemakkelijk te maken.